Ēdienkarte

Restorānā KONVENTS var baudīt latviešu virtuves daudzveidību, ko papildina ne tikai jūgendstila laikam raksturīgā ārišķīgā greznība un pamatīgums, bet arī tā laika ēdienu gatavošanas un garšu saspēle. Tā laika augstākā sabiedrība cienīja vienkāršus, viegli pieejamus produktus, tomēr to gatavošanas un pasniegšanas veids krietni atšķīrās no vienkāršo pilsētnieku iespējām un gaumes. It kā vienkārši ēdieni tika padarīti oriģināli ar izsmalcinātām garšas niansēm. Smalkās aprindas naski izmantoja iespējas iegūt garšvielas un citas ēdienu piedevas no citām valstīm, piemēram, no Vācijas, Francijas. Tā ikviens ēdiens ieguva jaunas garšas nianses, tādējādi radot pavisam citu priekšstatu.

Jūgendstila laikā latviešu virtuvēs daudz un dažādos veidos tika pagatavoti kartupeļi, baravikas un zivis, tāpēc arī KONVENTS ēdienkartē šos produktus iespējams izgaršot dažādās versijās. No KONVENTS ēdienkartes šefpavārs Māris Pastars iesaka nogaršot sašķēlētos kartupeļus ar ceptām baravikām un rukola salātiem, kā arī vērša filejas stroganovs ar baravikām un kraukšķīgu kartupeļu pankūku.
Labu apetīti!

VISA ĒDIENKARTE Apskatīt
Uzkodas Apskatīt
Zupas Apskatīt
Pamatēdieni Apskatīt
Saldie ēdieni Apskatīt
Jūgendstila ēdienkarte Apskatīt
ĒDIENKARTE BĒRNIEM Apskatīt

Šefpavārs Māris Pastars

chef

KONVENTS piedāvāto ēdienu recepšu noslēpums:

  • 1/3 jūgendstila laikam raksturīgās garšas nianses;
  • 1/3 jūgendstila laikā izmantotie produkti;
  • 1/3 mūsdienu Eiropas virtuves mākslas tendences